BREZPLAČEN POSVET >

Vzdrževanje talnih oblog

Imate doma leseno talno oblogo? Če jo želite čim dlje ohranjati v prvotni obliki, ji je potrebno nameniti posebno vzdrževanje. Tekoči stroški, ki nastanejo pri tem, so namreč bistveno manjši od tistih, nastalih v primeru škode.

Vaša lesena tla potrebujejo ustrezno klimo, nego in vzdrževanje, kar je pogoj za dolgo življenjsko dobo in primeren izgled parketa. Priporočena zračna vlaga naj bo med 50-60%, temperatura pa med 19-21°C. Na omenjene pogoje moramo biti posebej pozorni v času kurilne sezone. Pogoje je potrebno redno kontrolirati in sicer z uporabo termometra in higrometra. V primeru nizke zračne vlage je priporočljiva uporaba vlažilcev.

Poleg omenjenih elementov za ustvarjanje ustreznih klimatskih pogojev, pa priporočamo tudi redno čiščenje z neagresivnimi čistili. Najboljša izbira sta sesalnik in vlažna oz. dobro ožeta krpa. Na prehodne dele priporočamo tudi namestitev predpražnika, ki bo preprečeval vnos peska na parket in dodatno zaščitil obremenjene predele.

Strankam priporočamo tudi, naj na noge pohištva namestijo zaščitne podložke iz filca, ki preprečujejo odrgnine. Poleg tega je dobro, da se v primeru premikanja pohištva, le tega dvigne. Pod pisarniškimi stoli priporočamo namestitev polikarbonatnih oblog. Dobavljive so v različnih dimenzijah.

Težava lahko nastane v primeru izlitja vode ali poplav. Priporočamo, da vodo nemudoma obrišete, saj je lahko kasnejša škoda vedno večja.
Trdovratne madeže, ki jih za seboj lahko pusti npr. kava, rdeče vino in podobno, je potrebno čimprej očistiti.

Za čiščenje celotnih tal, krpo dobro ožemite, saj lahko na parketu, zaradi premokrih krp, les nabrekne. Ko parket čistite z vodo, lahko vanjo dodate tudi posebno čistilo za oljen oziroma lakiran parket, ki bo le tega dodatno negoval in zaščitil ter podaljšal življenjsko dobo zaščitnega premaza. Odsvetujemo uporabo parnih čistilcev, saj se parket lahko dvigne, tako kot v primeru uporabe premokre krpe.

Za vse dodatne nasvete o pravilnem vzdrževanju vašega parketa, zaradi katerega bo ta ohranjal svojo lepoto vrsto let, se posvetujte z našimi svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>