BREZPLAČEN POSVET >

Klasični parket

Klasični parket je bil nekoč najbolj prodajana različica parketa, stranke pa ga izberejo predvsem zaradi njegove uporabnosti, vsestranskosti in različic drevesnih vrst, ki so ponujene. Deske parketa so izdelane iz masivnega lasa, zato je njegova življenjska doba dolga, ta pa je odvisna tudi od vrste površinske žaščite (olja ali laka). Njegove koristi bo lahko uživalo več generacij, zato predstavlja odlično naložbo.

Njegova debelina je med 15 in 21 mm. Ker sodi med debelejše parkete, ga lahko večkrat brusimo, lakiramo ali oljimo. Njegova glavna prednost je v tem, da stranke lahko izbirajo med različnimi videzi parketa, polaganjem, brušenjem in v različnih dimenzijah. V naši ponudbi boste tako našli široko paleto različnih vrst lesa (od domačih do tropskih drevesnih vrst) ter dimenzije, ki ustrezajo vsakemu prostoru. Navadno so ploščice istovrstnega parketa enake barve, lahko pa vsebujejo tudi vzorce (odvisno od vrste lesa). Tega navadno brusimo trikrat. Grobo brušenje poravna parket, vmesno brušenje izravnava razne nepravilnosti, fino brušenje pa dokončno zgladi vse deske in zaključi njihov videz. Najbolj priljubljen način polaganja klasičnega parketa je ladijski način in ribja kost. Zaželeno je, da je vlaga v prostoru, v katerem ga polagamo, konstantna. Njegova toplotna izolativnost je pri vseh vrstah lesa zelo dobra. 

Zaradi njihove trpežnosti in kakovosti ni primeren le za domove, ampak tudi za javne prostore. Je odlična izbira za vse tiste, ki v svoj dom želijo vnesti toplino in so ljubitelji naravnih tonov. Vzdrževanje klasičnega parketa je izredno enostavno.
Primeren je tudi za ljudi z alergijami.
Možnost obnove klasičnega parketa je zelo dobra. V primeru poškodb ga pobrusimo in ponovno lakiramo ali oljimo ter tako dosežemo videz novega parketa.

Za vse nasvete o polaganju ali ustrezni izbiri klasičnega parketa, se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo na podlagi dolgoletnih izkušenj najbolje svetovali, kateri parket se bo najbolje skladal z vašim domom.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>