BREZPLAČEN POSVET >

Izsuševanje prostorov

V primeru, da so vas doletele poplave, izlitja vode, ali pa želite svoje prostore čimprej pripraviti na vselitev v novogradnjo, vam bo naša ekipa le te pripravila za čimprejšnjo uporabo. Če prostor pustimo, da se ta posuši naravno, bi postopek sušenja trajal več kot eno leto, naša ekipa pa za ta postopek uporablja posebne stroje, ki prostore izsušijo hitro in učinkovito.

Pred izsuševanjem je potrebno ugotoviti količino vlage v prostoru, saj je le tako lahko ta postopek izpeljan pravilno. Vlago navadno izsušujemo s kondenzacijskimi stroji, po izsuševanju pa ponovno preverimo stanje vlage v zraku in vas na morebitne nevarnosti ob ponovnih poškodbah vaših sten ali tal tudi opozorimo. Maksimalno dovoljen preostanek vlage v cementnem estrihu pred polaganjem talne obloge  je 2,0 % CM, pri talnem gretju pa 1,8 % CM.
 
Kondenzacijski stroji delujejo na zelo preprost način.  Čez filter vase črpajo vlažen zrak, ki se skupaj z vodo izteka v posodo ali gre preko cevi direktno v odtok. Zrak sprva ohladijo, da vlaga v njem kondenzira, po opravljenem postopku pa ga ponovno ogrejejo in tako pripravijo, da lahko nase ponovno veže preostalo vlago. Izsuševalec vlago iz prostora navadno izčrpa v 15-30 dneh, kar je precej manj, kot če bi ta proces prepustili naravnemu delovanju.

V primeru izlitja vode iz počene cevi, poplav ali drugih nezgod, vam priporočamo, da čimprej začnete z izsuševanjem prostora. Hitro ukrepanje je ključnega pomena, če ne želite, da bi se na stenah pojavile plesni, trdovratni madeži,..., v skrajnem primeru pa bi lahko prišlo tudi do odstopanja talnih oblog ali ometov.

Naša ekipa vam nudi takojšnjo pomoč. Storitve, ki jih nudimo v kompletu izsuševanja so meritve vlage pred in po opravljenem izsuševanju, sanacije vodnih škod in samo izsuševanje, s kvalificiranimi stroji. Glavne prednosti, ki jih nudi naša storitev so izredno hiter odzivni čas, uporaba modernih strojev, visoka strokovna usposobljenost naših zaposlenih in dolgoletne delovne izkušnje na tem področju.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>