BREZPLAČEN POSVET >

Meritve vlage

Merjenje vlage v prostoru, nam pomaga pri določanju obsega vodne škode. Škodo, nastalo zaradi prekomerne vlage v prostoru, prepoznamo po temnenju parketa ali nagubanem parketu, odstopanju sten ali pojavu plesni. V primeru, da ste katerega od naštetih znakov že opazili v svojih domovih, je hitro ukrepanje ključnega pomena, predno škoda postane še večja in bodo stroški popravil visoki.

Naša ekipa usposobljenih strokovnjakov vam bo zmerila splošno vlago v prostoru ali posameznih elementih kot so parket, izolacija, estrihi in drugo. Nudimo meritve vlage v estrihu z elektronsko napravo GannCompact B in s CM napravo (karbidna metoda). Potrebno se je zavedati, da je vlaga v prostoru lahko tudi posledica predmetov, ki le to v prostor oddajajo. Poleg tega je priporočljivo, da je temperatura v prostoru vedno med 20-24 stopinj celzija, saj tako ustvarimo pogoje, ki delujejo proti vlagi. Meritve priporočamo tudi pred nakupom bivalnih ali drugih objektov, saj le tako lahko preventivno preprečimo nastanek kasnejše škode.

Vlaga v prostoru zmanjša kakovost življenja in je v preveliki meri za zdravje človeka škodljiva. Bivalno ugodje se zaradi te poslabša, nastanek plesni pa je trdovraten pojav, ki poveča vzdrževalne stroške prostora. Da bi se nevšečnostim izognili, merjenje vlage prepustite našim strokovnjakom. Obseg storitev, ki jih ponujamo, so globinske meritve vlage, površinske meritve in izdaja končnih poročil strankam.

Izvor vlage je dobro ugotoviti že v prvem koraku, saj ima odstranjevanje le posledic, nastalih zaradi vlage, zgolj kratkotrajne učinke. Mesto prepuščanja je možno natančno ugotoviti s pomočjo raznih merilnih instrumentov, ki imajo vgrajene elektronske merilne postaje, kamere ali druge diagnostične instrumente. V primeru pojava plesni, se težava najpogosteje skriva v toplotnih mostovih. Za njihovo uspešno prepoznavo potrebujemo specializirane naprave kot so termografske kamere in laserski pirometri. Naprave za merjenje, ki jih uporabljajo naši strokovnjaki, vam natančno zmerijo tako relativno, kot tudi absolutno zračno vlago in pa tudi temperaturo zidu.

V primeru, da imate vprašanja v zvezi s postopkom meritve vlage ali izsuševanja prostora, nas kontaktirajte.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>