BREZPLAČEN POSVET >

Lamelni parket

Želite v svojem domu občudovati vsem poznan parket v obliki šahovnice? Potem je lamelni parket vaša prava in najboljša izbira. Debelina lamelnega parketa, ki je narejen iz masivnega lesa je 8 mm, njegov osnovni izgled pa so kvadrati, ki ob polaganju skupaj dajejo izgled šahovnice. Glede na svojo debelino, se dobro ujema tudi z ostalimi talnimi oblogami, kot sta keramika ali laminat. Deščice so lepljene na mrežico, stranka pa se lahko sama odloči, v kakšni obliki bodo te položene. Dimenzije lamelnega parketa, ki ga obsega naša ponudba, je masivni parket debeline 8 mm - na mrežici mozaik (vzorec kocke) dimenzij 12x12 ali 16x16, staronemški vez, angleški vez in paralelni vez.  Poleg postavitve v kocki, poznamo še ladijsko ali vrstično postavitev. Pri ladijski postavitvi so za razliko od mozaične (v obliki šahovnice) lamelne deske postavljene v isto smer.

Polaga se ga na  na očiščeno in suho podlago oz. po potrebi na izravnalno maso. Nega in čiščenje lamelnega parketa sta zelo enostavna, saj zadostuje že vlažna krpa. Poleg tega, je v primeru poškodb, lamelni parket možno popolnoma obnoviti. Brušenje in obdelava zgornjega sloja parketa sta nujno potrebna, saj je lamelni parket surov. Z izbiro laka ali olja lahko dosežete bodisi sijaj ali matiran videz. Zaradi primerne debeline ga lahko polagamo tudi v talno ogrevanih prostorih. Pri tem je potrebno izbrati ustrezno lepilo, ki bo odporno na temperaturne razlike.

Lamelni parket je primeren za vse prostore, hkrati pa je najbolje prodajan parket v Evropi. Razlog za to je v možnostih, ki jih ponuja pri postavitvi. Vsaka postavitev namreč pripelje do drugačnega videza. Stranka se lahko odloči bodisi za enakomeren izgled parketa, bodisi za razgiban, vzorčast izgled, ki bo prostor dodatno popestril.

V kolikor potrebujete dodatno pomoč ali informacije pred nakupom, se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo na podlagi dolgoletnih izkušenj znali pomagati.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>