BREZPLAČEN POSVET >

Oljenje parketa

Oljenje parketa je postopek, ki varuje parket pred mehanskimi, kemičnimi in drugimi poškodbami. Finalni videz, ki ga oljenje nudi parketu, je navadno skladen z željami strank. Olje tako lahko talni oblogi daje končni sijaj, matiran ali pol matiran videz.

Glavna prednost olj je v tem, da so ta navadno naravno izdelana in zato niso tako agresivna kot laki. Naravna olja so vedno večji trend. V primerjavi z laki, olja za sabo ne puščajo hlapov in smradu. Poleg tega so bolj prijazna zdravju človeka in tudi naravi. Zaradi tega so vse pogostejša izbira posameznikov, ki prisegajo na zdrav način življenja. Oljen parketa zahteva več vzdrževanja, a to pretehta dejstvo, da je olje popolnoma neškodljivo in naravno.

Tako kot pri lakiranju, tudi pred oljenjem parket dobro očistimo, pobrusimo in izravnamo, nato pa olje nanašamo v skladu z navodili proizvajalcev. V primeru poškodb parketa, lahko parket oljimo lokalno. Pomembno je, da tega ob nanosu dodatnega sloja dobro vtremo v površino. Najbolj prodajana olja so lanena, sončnična olja, poleg tega pa na trgu najdemo tudi konopljino, palmino in tikovo olje. Olja ob oksidaciji z zrakom pridobijo plast, ki ji rečemo patina, ki pa je namenjena zaščiti površine.

Oljene površine so prijetne na otip in dajejo lesu naraven videz. Les z oljenjem ohranja svojo živost in toplino, ki jo nudi, hkrati pa daje odlično zaščito, zaradi katere bo vaša talna obloga pridobila na trajnosti in daljši življenjski dobi. Za vse dodatne nasvete o pravilni izbiri olja, ki bo ustrezalo vašim željam, se posvetujte z našimi svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>