BREZPLAČEN POSVET >

Lakiranje parketa

Lakiranje parketa je zaželen postopek, saj predstavlja dodatno zaščito pred poškodbami, talna površina pa postane odpornejša in lažja za vzdrževanje. Z lakiranjem lahko stranke dosežejo želen videz in sicer v mat izvedbi, pol matirani izvedbi, ali z zaključnim sijajnim videzom. Poznamo več vrst laka, ta pa se nanaša v več plasteh. Na osnovo lakiranega parketa se tako nanese še dodatna dva ali tri sloje laka.

Najpogosteje se uporabljata dve vrsti laka - in sicer:
  • Poliuretanski lak na bazi topil
    1x temeljni lak
    2x pokrivni lak mat, polmat ali sijaj izgled in
  • Poliuretanski lak na vodni osnovi, ki je ekološko bolj sprejemljiv
    1x primer
    2x pokrivni lak mat, polmat, sijaj in natural izgled. 
Lakirane parkete čistimo s posebno zasnovanimi čistili, pomembno pa je, da jih nekje dvakrat letno premažemo tudi s posebnimi premazi. Osnovna funkcija lakiranja je preprečevanje nastanka raznih poškodb, do katerih pride zaradi klimatskih, mehanskih ali kemičnih sprememb. A kljub temu se je potrebno zavedati, da je les naravni material, ki ni popolnoma odporen na poškodbe, zato lahko hitro pride do obrabe lesene talne obloge. V tem primeru je možno obnavljanje parketa. Postopek obnove je odvisen od poškodbe, vrste parketa in drugih dejavnikov. Pri postopku obnove se odstrani obstoječi lak, nato pa se parket ponovno večkrat lakira in sicer najprej s temeljnim, nato pa še s končnim lakom. Za lakiranje in brušenje parketa je potrebno ustrezno znanje in praksa, zato priporočamo, da to delo prepustite naši ekipi strokovnjakov.

Za ohranjanje obstojnosti laka je zaželena pravilna nega tal, čiščenje z neagresivnimi čistili in ustrezna zaščita obremenjenih površin. Glavne prednosti lakov, ki jih obsega naša ponudba je hitro sušenje, ohranjanje naravnega videza lesa in njegove barve, poleg tega pa so laki brez vonjav in ne porumenijo.

Če se sprašujete ali je za vaše pogoje in glede na vaš parket tega bolje lakirati ali oljiti, se posvetujte z našimi svetovalci. Ti vam bodo pomagali pri izbiri primernega laka ali olja ter zagotovili želen videz vašega parketa.
Pri našem delu stavimo na osebni pristop, kar naše stranke še posebej cenijo, zato se vam vedno posvetimo in tudi pomagamo z nasveti.

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>